Novosti

08/07/2024

Nastavlja se suradnja pulskog Sajma knjige u Istri i sarajevskog Bookstana

Nastavlja se, prošle godine započeta, suradnja između pulskog Sajma knjige u Istri i sarajevskog Bookstana, međunarodnog festivala književnosti. Četvrtog, posljednjeg festivalskog dana, u subotu, 6. srpnja, program je u Ateljeu Figure pred mnogobrojnom publikom otvorilo specijalno gostovanje popularnog pulskog Doručka s autorom u kojem je ovoga puta voditelju, poznatom kulturologu, Aljoši Pužaru društvo činio poznati književnik i prevoditelj, Sinan Gudžević.

Suradnja između Sajma i Bookstana nastavit će se u prosincu u Puli na 30. Sajmu knjige kada će Bookstan pulsku publiku iznenaditi jednom posebnom glazbeno-književnom promocijom.  

Obljetničko, 30. Sajamsko izdanje predviđeno je od 29. studenog do 8. prosinca u Puli, tradicionalno u Domu hrvatskih branitelja, ali i drugim kultnim gradskim prostorima stvarajući tako od Pule Grad knjige i dijeleći s njom obilježavanje tri desetljeća postojanja u kojima nikada nije bilo moguće odrediti tko je kome važniji – Sajam Puli ili Pula sajmu. Tema 30. Sajma bit će „Mikrokozmos“ što je u okvirima pulskog Sajma, naravno, Istra.