Novosti

24/06/2024

Sudionici Erasmus + projekta na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Učenici će se uz pomoć digitalne tehnologije baviti temama običaja, tradicije, religije, tolerancije i inkluzije

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas, 24. lipnja 2024. godine u Komunalnoj palači učenike i mentore sudionike Erasmus+ projekta pod nazivom Upotreba digitalne tehnologije u nastavi koji se trenutno odvija u Gimnaziji Pula.

Uz Gimnaziju Pula u ovoj fazi projekta sudjeluju i škola Colegio Joyfe iz Madrida te škola Özel Arsuz Yükseliş Fen Lisesi iz turskog grada Arsuza, čiji su učenici i mentori danas prisustvovali na prijemu kod gradonačelnika Zoričića i tom ga prilikom upoznali s aktivnostima koje provode u sklopu projekta.

Naime, učenici i mentori iz Španjolske i Turske u Puli će boraviti do 28. lipnja i tijekom boravka će razgledati grad pod vođenjem profesora Gimnazije Pula Dejana Pavlinovića, posjetiti Nacionalni park Brijuni, Svetvinčenat i Rovinj, te sudjelovati u raznim radionicama na kojima će se upoznati s radom digitalnih aplikacija koje su razvili nastavnici i učenici Gimnazije Pula. Učenici će se uz pomoć digitalne tehnologije baviti temama običaja, tradicije, religije, tolerancije i inkluzije.

„Ovaj projekt pružio vam je mogućnost da putujete, da se upoznate, sklopite nova prijateljstva, međusobno dijelite svoja iskustva i surađujete. To iskustvo je neprocjenjivo i iznimno mi je drago što ste danas ovdje i što ćete ovih dana imati priliku upoznati grad Pulu“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Podsjetimo, prvi je dio projekta odrađen u travnju ove godine u Madridu, dok će se treći dio odviti u Turskoj u gradu Arsuz u listopadu ove godine.

Trenutno u Puli na projektu sudjeluje 9 španjolskih, 7 turskih i 6 hrvatskih učenika te njihovi mentori Francisco Moyano González i Elena Covadonga Martín Álvarez iz Madrida, Ali Emir Öz i Pelin Gunduz iz Arsuza te Sonja Lukšić i Nataša Tončić iz Pule.