Novosti

19/06/2024

Novi filmski tjedan u Kinu Valli

Akcijska komedija “Hit Man”, intrigantni “Vincent mora umrijeti” te Wendersovi “Savršeni dani” na programu su Kina Valli u novom filmskom tjednu od 20. do 26. lipnja, a za najmlađe se nastavlja prikazivati animirani hit “Izvrnuto obrnuto 2”

NOVI FILMOVI

Akcijska komedija “Hit Man” Richarda Linklatera nastala je prema novinskom članku u kojem je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Linklater i Gary Powell zajedno su napisali scenarij, a Powell nosi i glavnu ulogu u filmu. Glavni je lik profesor filozofije koji je život posvetio proučavanju Kanta i brizi o svojim mačkama Id i Ego, ne ostavljajući si vremena za uzbuđenja i ljubavni život. On odlučuje pomoći policiji u malim tajnim zadacima i na kraju se pretvara da je unajmljeni plaćeni ubojica kako bi otkrio potencijalne naručitelje.

Film “Vincent mora umrijeti” Stéphana Castanga napeta je i redateljski iznimno kreativna filmska vožnja koja pripada u novi val žanra francuskog horora s ​​Karimom Leklouom u glavnoj ulozi. Priča se vrti oko Vincenta kome je svaki susret s ljudima prožet paranojom i strahom da će ga ubiti. Budući mu se život nađe u opasnosti, a kako stvari sve više i više izmiču kontroli, on biva prisiljen pobjeći i u potpunosti promijeniti svoj život.

HIT ZA DJECU I MLADE

Drugi tjedan zaredom na programu je animirani hit “Izvrnuto obrnuto 2”, nastavak uspješnice studija Disney i Pixar iz 2015. gdje smo upoznali djevojčicu Riley i njezinih pet emocija. U nastavku Riley slavi 13. rođendan i stiže jedna sasvim nova emocija. Dok su se u prvom nastavku morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, sada emocije dobivaju društvo novih jer Riley ipak odrasta u mladu djevojku, a znamo da tinejdžerske godine znaju biti emotivno jako zahtjevne.

PROPUSTILI STE, POGLEDAJTE

Hvaljeni novi film njemačkog redatelja Wima Wendersa “Savršeni dani” prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost. Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje.