Novosti

19/06/2024

Održan 3. sastanak URBACT radne skupine projekta C4Talent

U sklopu EU projekta URBACT - C4TALENT u prostorijama pulskog Coworkinga održan je 3. ULG sastanak Urbact radne skupine. 

ULG radna skupina u Gradu Pula – Pola okuplja stručnjake različitih profila kako bi obuhvatili sve aspekte projekta, a na ovom sastanku priključili su se i neki novi članovi. ULG radna skupina ključna je za projekt jer se upravo suradnjom dionika raznih profila daje naglasak na integriranost rješenja i njegovu uspješnu održivost.

Tema 3. radnog sastanka bila je formulacija dugoročne vizije i identifikacija ciljeva vezanih uz razvoj povoljnog poduzetničkog okruženja na lokalnoj razini te privlačenje i zadržavanje mladih talenata.

Nakon kraćeg uvodnog dijela i iznošenja zaključaka s prethodnog sastanka, naglasak je stavljen na grupni rad. Korišten je alat „Newspaper of tomorrow“ kako bi se generirala zajednička vizija. Zajednički rad na zajedničkoj viziji znači biti otvoren, čuti različita mišljenja, biti fleksibilan u pogledu vlastitih ideja i razumjeti razlike. Rezultati rada grupe značajno pridonose daljnjim procesima u projektu Urbact C4Talent i svakako će biti dalje korišteni i razrađeni u narednim sastancima.

Sastanak su vodili stručni izrađivači Integriranog akcijskog plana iz tvrtke Apsolon strategija d.o.o. uz ULG koordinatora projekta C4Talent odnosno predstavnike Grada Pule, a sudjelovali su prisutni članovi ULG radne skupine: ICT Istra, Udruga Metamedij, UNIPU, Istarsko veleučilište, Lučka uprava Pula, DAI – SAI, HGK – ŽK Pula, IDA d.o.o., Pula Herculanea d.o.o., Mjesni odbor Veli Vrh, Udruga ZUM, Zelena Istra, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Grad Pula-Pola (Odsjek za gospodarstvo, Odsjek za strateško planiranje i Odsjek za razvojne i europske politike).

Program URBACT IV financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i prepoznaje gradove kao nositelje održivog razvoja, a njihovu međusobnu suradnju zamišlja kroz uspostavljanje i rad mreža gradova. Cilj projekta je podrška gradovima u radu na projektima o integriranom i održivom urbanom razvoju, a konkretno, u ovom projektu to je izrada Integriranog akcijskog plana koji će se realizirati za brownfield područje Vallelunga, a do kojeg će se doći kroz rezultate rada ULG sastanaka do kraja studenog 2025. godine.

Podsjetimo, partnerstvo gradova, odnosno mreža C4Talent, želi stvoriti prijateljsko poslovno okruženje za poduzetnike i startup-ove u gradovima kako bi se ublažio učinak odljeva mozgova te privukli i zadržali mladi talenti.

 

urbact.eu https://urbact.eu/networks/c4talent

 

C4TALENT je URBACT projekt koji traje od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025. Ukupan proračun mreže je 847.388,47 EUR, od čega EU sufinanciranje iznosi 577.428,45 EUR.