Novosti

14/06/2024

„Jednog ljeta u Puli” 19. lipnja na Portarati

Tradicionalni glazbeni projekt „Jednog ljeta u Puli” ove godine proslavit će svoje jedanaesto izdanje, a svoj naziv nosi po pjesmi legendarnog pulskog dvojca Krajcar-Načinović. U pulsko ljeto uvest će nas akademski glazbenik i kantautor Bruno Krajcar na Trgu Portarata, 19. lipnja u 21:30 sati, gdje će uz njega nastupiti bend sastavljen od vrsnih pulskih glazbenika kao što su Vedran Vojnić, Mauro Giorgi i Nenad Mirt. Specijalna gošća koncerta je ovogodišnja pobjednica dječjeg Sanrema, naša mlada pulska pjevačka senzacija Zoe Šestan.

Projekt „Jednog ljeta u Puli” započeo je 2015. na Kaštelu kada je premijerno prikazan i spot istoimene pjesme koju je Krajcar snimio s našom poznatom glumicom i glazbenicom Milom Elegović. Koncert je mijenjao lokacije od Kaštela, Trga Svetog Tome, ispred pulske Katedrale pa sve do pulskog Foruma ispred Augustovog hrama gdje se zadržao najviše godina.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor prepoznatljivog glazbenog izričaja, veliki je broj svojih pjesama posvetio svome rodnom gradu koje redovito izvodi na ovoj manifestaciji uz svoje druge autorske pjesme. U njegovim pjesmama uvijek se osjeća ljubav prema Istri koja mu je neiscrpno vrelo inspiracije. Peterostruki je dobitnik najprestižnije nacionalne glazbene nagrade Porin, autor oko 500 skladbi te je surađivao s brojnim eminentnim domaćim i stranim glazbenicima.