Novosti

07/06/2024

Spektakularni superautomobili sutra, 8. lipnja na pulskoj rivi

Danas je nastavljeno osmo izdanje spektakularnog Auto Sport Adria koji povezuje gastronomiju, jedinstvene lokalitete, vrhunsku zabavu i poslovno umrežavanje s vožnjom atraktivnih superautomobila. 

Nakon što su automobile izložili u zagrebačkom Z Centru, oko stotinu sudionika iz cijelog svijeta krenulo je na vožnju najljepšim dionicama hrvatskih autocesta i magistrala u sklopu nezaboravnog iskustva koje je isplanirano do najsitnijih detalja.

Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Jaguar, Rolls Royce, Porsche kao i mnoga rijetka limitirana izdanja BMW-a, Audija i Mercedesa uz prekrasne vizure Lijepe Naše stvorili su neponovljive fotografije i videa koji su već hit na drustvenim mrezama.

Cijeli doživljaj su uveličala i dva zaista posebna "gosta", najbrži električni hiperautomobil svijeta Rimac Nevera te spektakularni KTM X-Bow GT-XR.

Prva stanica nakon polaska iz Zagreba bilo je odmorište Kupjak i benzinska postaja Tifon na autocesti A6 gdje su se automobili napunili i nastavili prema Grobniku gdje je za sudionike pripremljen gurmanski ručak u gotovo nestvarnom ambijemtu, a potom su najbrži automobili u povorci odmjerili snage u utrci ubrzanja na pisti zračne luke.

Očekivano, najbrži je bio Rimac Nevera, svjetski rekorder na 1/4 milje među cestovnim automobilima koji je vozila zvijezda You Tubea Dave Pankew.

Nakon bogatog programa na Grobniku, koji je vratolomijama začinio stunt vozač Matija Podhraški, karavana superautomobila nastavila je put prema Puli.

Program se nastavlja sutra kada će svi zainteresirani na pulskoj rivi, podno Arene, od 18 sati imati priliku razgledati automobile koji sudjeluju u ovogodišnjem izdanju Auto Sport Adrie. 

Turističke zajednice Pule i Istre te Grad Pula pokrovitelji su ovog jedinstvenog događaja.