Novosti

07/06/2024

Partnerski sastanak projekta URBACT Re-Gen u latvijskom Daugavpilsu

Predstavnici Grada Pule sudjelovali su na drugom partnerskom sastanku projekta URBACT Re-Gen "Obnova javnih prostora putem integriranih urbanih sportskih središta uz sudjelovanje mladih građana" održanom od 31. svibnja do 1. lipnja u Daugavpilsu.

Domaćini iz Latvije tom su prilikom ugostili i predstavnike vodećeg partnera, gradove Veronu te projektne partnere iz španjolskog Albacetea, portugalskog Vila do Conde, bugarskog Dobriča, zatim Krfa i Milana radi međunarodne razmjene iskustava. Cilj sastanka bio je promicanje međunarodne suradnje za održivi urbani razvoj i proučavanje primjera dobre prakse u razvoju javnih otvorenih prostora te uključivanju mladih u aktivnosti koje organizira lokalna samouprava.

Projektni partneri sudjelovali su u interaktivnim sesijama, testirajući razne alate i metode za razvoj integriranih akcijskih planova. Također, sastali su se sa članovima lokalne URBACT grupe i posjetili događanja organizirana povodom Daugavpils City Festivala, gdje su djeca i mladi, kao ciljana skupina projekta, imali važnu ulogu. Sastali su se i s predstavnicima Odjela za mlade i sport, koji su im predstavili svakodnevni rad odjela, sportska događanja te načine uključivanja mladih u organizaciju takvih događanja i volontiranje.

Tijekom posjeta, posebna pažnja posvećena je infrastrukturi parka za odmor Esplanade i području jezera Strop, koje su projektni partneri prepoznali kao primjere dobre prakse koji bi se mogli replicirati u drugim zemljama. Višenamjenska uporaba i raznolike aktivnosti za slobodno vrijeme čine ova mjesta jedinstvenima i prilagođenima mladima, te podižu kvalitetu života u gradu.

Prema projektnoj prijavi, ukupna vrijednost Re-Gen projekta za Grad Pulu iznosi 74.660 eura, od čega je 80 posto, odnosno 59.728 eura sufinancirano iz ERDF-a.

Više informacija o projektu pročitajte na https://urbact.eu/networks/re-gen.