Novosti

07/06/2024

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Na stadionu SRC „Veruda“ održan je Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo 300-injak djece iz sedam vrtića s područja Istarske županije.

Radi se o manifestaciji koja njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova našeg društva, promiče sport među djecom učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju.

U ime Grada Pule festivalu se odazvao pročelnik Službe gradonačelnika i Gradskog vijeća Darko Tumpić koji je pozdravio prisutne u ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno.

„Želimo da se djeca što ranije uključe u sportske aktivnosti te da im to postane način i stil života. Djeca se upravo ovakvim festivalima sustavno potiču na vježbanje, bavljenje aktivnostima i boravku na otvorenom. Jako je važno promovirati zdrav život i bavljenje fizičkim aktivnostima. Grad Pula će i dalje nastojati osigurati dobru sportsku infrastrukturu kako bismo pružili što više mogućnosti za bavljenje sportom“, rekao je pročelnik Tumpić poručivši djeci da uživaju u sportskom danu te da su svi pobjednici. 

Prisutnima su se obratili i predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen te predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević.