Novosti

29/05/2024

Na stadionu SRC „Veruda“ održan 20. Olimpijski festival dječjih vrtića

Na stadionu SRC „Veruda“ održan je 20. Olimpijski festival dječjih vrtića u kojem je sudjelovalo oko 700 predškolaca iz 17 pulskih vrtića odnosno 31 skupina.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov.

„Rezultati nisu i najvažniji, premda su dječica ozbiljno shvatila da se moraju potruditi kako bi pokazali najbolje od sebe, uz zdušno navijanje svojih roditelja, braće, sestara, nona i nonića, koji su zauzeli tribine. Želimo da se djeca što ranije uključe u sportske aktivnosti te da im to postane način i stil života, da odrastaju uz sport. Na nama je, kao gradu, da im damo čim više mogućnosti, da imaju dobru sportsku infrastrukturu jer smo mi ti koji kreiramo i nudimo što više toga i na taj način zapravo formiramo mlade sportaše“, rekla je pročelnica Ivana Sokolov.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić rekao je da se festival održava već 20 godina, uz dvije godine pauze zbog korone.

„Puno to znači za curice i dečke u tim godinama jer ih već polako možemo i profilirati, jesu li i koliko aktivni te kojim bi se sportom, eventualno, mogli baviti. Jako je važno promovirati zdrav život i bavljenje fizičkim aktivnostima jer znamo kakav problem imamo u Hrvatskoj s pretilosti“, rekao je Soldatić.

Olimpijska zastava koju su nosili predškolarci svečano je podignuta, a djeca krenula s natjecanjem u pet disciplina: trčanje na 60 metara, štafeta, bacanje loptice, skok u dalj i mali nogomet za djevojčice i dječake. Po završetku festivala najboljim natjecateljima su dodijeljene medalje.