Novosti

28/05/2024

Od 1. lipnja integrirana mjesečna karta za parkiranje na parkiralištu Gregovica i javni prijevoz

Kako bi se smanjile prometne gužve te kao dio procesa uvođenja Park and Ride usluge, gradska trgovačka društva Pulapromet i Pula Parking od 1. lipnja omogućit će integriranu mjesečnu kartu za parkiranje i javni prijevoz.

Osnovna namjera je omogućavanje kupnje mjesečne integrirane karte za parkiranje osobnog vozila na parkiralištu Gregovica te nastavak putovanja do centra grada Pule i natrag korištenjem autobusnog prijevoza. Za navedeno će se koristiti postojeće linije javnog gradskog prijevoza koje već prometuju uz navedeno parkiralište, a radnim danom broje preko 80 polazaka.

Usluga će biti dostupna kupnjom mjesečne karte za vozilo i vozača, a dodatno će biti moguće kupiti četiri dodatne karte za putnike. Karta se kupuje i produljuje na blagajni Pulaprometa (Autobusni kolodvor), a vrijedi za parkiralište P&R Gregovica, svakodnevno i tijekom cijele godine.

Cijena mjesečne karte za parkiranje za jednu registarsku oznaku i P&R prijevoz za jednog putnika (vozača) od 1. listopada do 31. svibnja iznosit će 7,60 eura, a od 1. lipnja do 30. rujna 10,60 eura.

Po vozilu se mogu kupiti dodatne četiri povlaštene mjesečne karte za putnike u vozilu po cijeni 5,00 eura po osobi, a u svrhu korištenja javnog prijevoza.

Prijevoz je moguće ostvariti samo na određenim (P&R) redovnim linijama i na određenim stajalištima Pulaprometa te će sva stajališta biti dodatno označena kako bi se korisnicima olakšalo korištenje usluge.

U smjeru centra mogu se koristiti linije 1, 6a, 6d, 9, 22c, 22o, 25c, 71, 73, a u smjeru tržnice linija 6, sve s početnog stajališta Gregovica – Spar.

U  smjeru parkirališta Gregovica se mogu koristiti linije 6c, 9, 25b sa stajališta Gradska knjižnica, linije 9, 25b sa stajališta Giardini - Centar 1,  linije 1, 9, 25b sa stajališta Gimnazija Pula,  Linije 1, 6 sa stajališta Giardini - Centar 3, linije 6, 71 sa stajalište Pula - Centar (Fina), Linije 6, 6c sa stajalište OŠ Tone Peruško i linija 71 sa stajališta Arena.