Novosti

24/05/2024

Živopisna i dirljiva hit-predstava za djecu “Mala Frida” u INK

Ova živopisna i dirljiva hit-predstava za djecu dolazi u Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u utorak, 28. svibnja u 18 sati u Dvoranu Ciscutti.Autorski projekt Mala Frida, inspiriran djetinjstvom meksičke slikarice i jedne od najfascinantnijih umjetnica 20. stoljeća Fride Kahlo, ovjenčan je s 21 nagradom na domaćim i međunarodnim festivalima, a do sada ga je pogledalo više od 15.000 djece i odraslih.

Priča prati sedmogodišnju Fridu koja nas vodi u Meksiko, u Casu Azul – obiteljsku kuću Kahlo. Godina je 1914. Unutar plavih zidova Case Azul Frida pokušava ojačati svoju bolesnu nogu zbog koje je njeni vršnjaci izbjegavaju i zovu Frida Drvena noga. Dane provodi družeći se sa svojim roditeljima i životinjskim prijateljima majmunom Fulang Changom i crnim mačkom Perditom, a njena jedina ljudska prijateljica izmišljena je djevojčica Brisa. No Frida ipak mašta i o stvarnim prijateljicama i prijateljima, ali onakvim koji joj se neće rugati i vidjeti u njoj samo njezinu bolest. A onda, jednoga dana u njen život ulazi jedan stvarni dječak Pablo, koji će tek uz Fridu spoznati što znači biti prijatelj.

Mala Frida priča je o prijateljstvu koje nas čini boljima, odlučnosti koja nas čini neustrašivima i zamišljanju koje sve čini mogućim. No prije svega Mala Frida priča je o prihvaćanju, sebe i drugih. Ona će, nadamo se, pokazati kako je jedna djevojčica bez obzira ne sve prepreke koje joj život donosi odlučila u njega zakoračiti bez straha i kako je upravo zbog svoje hrabrosti postala neponovljiva Frida Kahlo.

​​Predstavu prepuna temperamenta, boja i zvukova, koje nam je ostavila jedinstvena Frida Kahlo, donosi nam Gradsko kazalište Žar ptica iz Zagreba, redateljica Anica Tomić te autorica teksta i dramaturginja Jelena Kovačić. Igraju Amanda Prenkaj, Bogdan Ilić, Gorana Marin, Marko Hergešić, Petar Atanasoski i Domagoj Ivanković. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Doris Kristić, skladatelj Nenad Kovačić, a oblikovatelj rasvjete Aleksandar Čavlek.