Novosti

14/05/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić osudio napad na maloljetnika na Velom Vrhu

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić oštro je osudio napad na maloljetnika koji se dogodio u ponedjeljak, 13. svibnja u popodnevnim satima na Velom Vrhu.

„Povodom napada na maloljetnika na Velom Vrhu želim i moram iskazati tugu i zabrinutost što se tako nešto dogodilo u našem gradu. Oštro osuđujem ovaj čin i ovim putem pozivam sve sugrađanke i sugrađane da svi zajedno svojim primjerom i djelovanjem gradimo društvo mira, tolerancije i poštivanja“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradonačelnik je stupio u kontakt s roditeljima napadnutog maloljetnika, a razgovarao je i s policijom radi izvida i pronalaska počinitelja.

„Ovim putem pozivam sve nadležne institucije neka daju sve od sebe da se još sigurnije osjećamo u našem gradu. Želim da sve sugrađanke i sugrađani sigurno šetaju gradom kao i svi gosti koji dolaze u naš grad“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

„Moramo stalno, intenzivno i ustrajno raditi na tome da ovakvih nemilih događaja ne bude, no dodatne napore moramo uložiti i kao pojedinci i kao društvo uz podršku svih relevantnih institucija“, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradonačelnik je poručio da je Pula siguran grad što potvrđuju i rezultati nedavno provedene ankete o percepciji građana o sigurnosti života u gradu Puli u kojoj je preko 80 posto anketiranih građana ocijenilo grad sigurnim pogotovo na razini kvarta.