Novosti

09/05/2024

Pulske mažoretkinje na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

U Pulu stigle zlatne i srebrne medalje

Danas, 9. svibnja 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Pulske mažoretkinje povodom osvojenih zlatnih i srebrnih medalja na nedavno održanom Državnom prvenstvu mažoretkinja. Mažoretkinje su došle u pratnji svojih trenerica Bojane Raguž Simeunović, Bojane Taškovske Išić i Nikoline Jurić.

„Čestitam vam od srca na osvojenom zlatu i srebru. Vi ste ponos našeg grada, prezentirate grad i nosite boje našeg grada. To će i vama ostati u sjećanju cijeli život. Mažoretkinje su u svakom većem gradu identitet grada i stvarno prepoznatljive, tako i u našoj Puli. Znam koliko se u udruzi trudite i predsjednica, trenerice, vi članice. I to treba vrednovati, to je pozitivna priča. Zajednički je to uspjeh. Budite i dalje ustrajne i uporne“, poručio je mažoretkinjama gradonačelnik Zoričić.

Tajnica i trenerica Pulskih mažoretkinja Bojana Taškovska Išić rekla je da u natjecateljskim sastavima imaju trenutno djevojčice i djevojke u dobi od 8 do 20 godina.

„Na Državnom prvenstvu je seniorski duo osvojio zlato, juniorski tim je također odnio zlato u formaciji „pom pon", a juniorke su osvojile srebro u formaciji „štap“. Kadetkinje su u formaciji „štap“ bile među najmlađim timovima na natjecanju, a osvojile su četvrto mjesto. Djevojčice inače treniraju od četiri i pol godina života, dakle od predškolske dobi. Imamo stotinjak članica, a uz Pulu vodimo i Barbanske mažoretkinje. Slijedi nam mali odmor, pa nastavljamo dalje“, rekla je trenerica Taškovska Išić.

Državo prvenstvo mažoretkinje održalo se u Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri u organizaciji Mažoretkinja Nedelišća i Mažoret savez Hrvatske. Okupilo se čak 16 mažoret ekipa s područja Hrvatske i inozemstva, a više od 600 natjecateljica pokušalo je osvojiti najbolji plasman u formaciji štap (koreografiji i paradnom defileu), formaciji pom pon te neformacijskom programu (solo i duo) u tri dobne kategorije – kadetkinje, juniorke i seniorke.