Novosti

20/04/2024

U Puli održana pješačka manifestacija "Hoditi i zdravi biti"

Veliki broj Puležanki i Puležana odazvao se danas javnozdravstvenoj manifestaciji "Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” koja se ove godine odvijala u svih deset istarskih gradova.

U ime Grada Pule manifestaciji se odazvala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je rekla kako Grad aktivno sudjeluje i podržava organizaciju pješačke manifestacije koja promovira zdrave životne navike i skreće pažnju na prevenciju te zdraviji i aktivniji način življenja.

"Odaziv na manifestaciju je jako dobar, a posebno mi je drago da ima sudionika različitih životnih dobi", kazala je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić i zahvalila svima koji su sudjelovali u pješačenju i tako podigli svoj zdravstveni status na jedan viši nivo.

"Kao što znamo, kretanje je potrebno za naše zdravlje, ne samo fizičko nego i mentalno", zaključila je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić.

U Puli se pješačilo park-šumom Šijana, stazom Orhideja na kojoj je dio sudionika odabrao kraću rutu dužine 4,6 kilometara, dok su oni malo hrabriji odabrali dužu od 6 kilometara.

Na kraju pješačenja sve sudionike dočekao je topli obrok koji su pripremili kuhari Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi. Učenici Medicinske škole tom su prigodom mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi, dok su članovi Gradskog društva Crvenog križa i Društvo kineziologa pokazivali vježbe istezanja.

U većini gradova manifestacija "Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” odvijala se u subotu 20. travnja, osim u Pazinu gdje je održana dan ranije, dok se u Bujama održava u nedjelju 21. travnja.