Novosti

18/04/2024

Pulski Jiu-jitsu klub Lotus na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je danas, 18. travnja 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za predstavnike pulskog Jiu-jitsu kluba Lotus povodom izvrsnih rezultata koje su postigli na Europskom prvenstvu za mlađe uzraste koje se održalo u Rumunjskoj početkom travnja.                  

Na prijemu su sudjelovali Leana Žunić, Mateo Matteoni i Mike Kosović u pratnji trenera Aleksandra Matteonija i Gorana Vorkapića.

„Drago mi je što ste danas ovdje kako bih vam mogao osobno čestitati na izvrsnim rezultatima koje ste postigli na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Ponosni smo na vas, na vaš trud, odricanje i vrhunske rezultate kojima promovirate ovaj sport i naš grad“, izjavio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode.

Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.

Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva.

Treneri Aleksandar Matteoni i Goran Vorkapić izrazili su ponos što se njihov klub sada može pohvaliti čak dvjema zlatnim europskim medaljama i ujedno najavili Pula Open Championship i Seniorsko državno prvenstvo koje će se održati u subotu, 27. travnja 2024. u dvorani Osnovne škole Veli Vrh u Puli gdje će svi zainteresirani moći pratiti borbe i podržati naše pulske europske prvake.