Novosti

15/04/2024

U organizaciji Savjeta mladih održano predavanje „Izbori su, a imamo li izbora?“

U organizaciji Savjeta mladih Grada Pula - Pola u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine u prostorijama Coworking centra Pula održano je predavanje za mlade pod nazivom „Izbori su, a imamo li izbora?“

U prvom dijelu predavanja, Lucija Dumančić Jovanović, koordinatorica za razvoj i provedbu GONG-ovih programa namijenjenih razvoju građanske pismenosti i Nino Šarić, predsjednik Savjeta mladih Grada Pula - Pola mladima su predstavili ulogu i način rada Hrvatskog sabora, Predsjednika Republike i Europskog parlamenta kao i ulogu i važnost sudjelovanja mladih u izborima za njihove članove.

U drugom dijelu političke stranke, koje su se odazvale pozivu na sudjelovanje, imale su priliku upoznati mlade s bitnim dijelovima svojih programa s posebnim naglaskom na obrazovanje, demokratičnost društva, poreznu politiku i birokraciju, legalizaciju marihuane, stambenu politiku, antikorupcijsku politiku i klimatske promjene.

Pozivu Savjeta mladih odazvale su se, i svoje ideje prezentirale mladima, političke stranke: IDS, za Rijeke pravde SDP i CENTAR, zatim Možemo!, Radnička fronta, Republika, HDZ i MOST.