Novosti

15/04/2024

38. Tradicionalna međunarodna veslačka regata "Pula - 2024" okupila 350 veslača i veslačica

Ove je subote u Puli održana 38. Tradicionalna međunarodna veslačka regata pod nazivom "Pula - 2024" koja je ove godine okupila rekordan broj natjecatelja iz 15 hrvatskih i 3 slovenska kluba.

Prije same regate upriličeno je svečano „krštenje“ i porinuće četiri nova čamca koja su nabavljena sredstvima donatora i sponzora. Na svečanom „krštenju“ uz veslače, veslačice, predstavnike kluba, roditelje i simpatizere VK Istre, sudjelovao je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je tom prigodom izrazio podršku našem pulskom veslačkom klubu koji godinama kontinuirano postiže vrhunske rezultate i čuva pulsku veslačku tradiciju.

Veslački klub „Istra“ je donacijama i sponzorstvima nabavio tri nova školska samca marke Salani koje je nazvao „Uljanik“, „Aci“ i „Amici“. Također, donacijama i sponzorstvima nabavljen je i novi dvojac na pariće marke Swift Boat Elite koji je nazvan „Victorius“.

Podsjetimo, organizator i domaćin ove regate je Veslački klub "Istra" iz Pule, uz podršku Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba te Veslačkog saveza Istarske županije.