Novosti

12/04/2024

Taekwon-Do klub BAK na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Danas, 12. travnja 2024. godine u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je natjecatelje Taekwon-Do kluba BAK koji su na ITF Taekwon-Do prvenstvu Hrvatske održanom u Šibeniku osvojili 17 zlatnih, 9 srebrnih i 10 brončanih medalja te treće mjesto u ukupno poretku. Natjecatelji su došli u pratnji trenera Slavka Jereba i Andree Čeka, te sutkinja Dee Dobrić i Danijele Vrbanec Dedeić.

„Čestitam na 36 osvojenih medalja i peharima. Samo tako naprijed. Mi smo jako ponosni na vas. Vi ne samo da promovirate grad, nego i Istru i Hrvatsku gdje god da jeste. Hvala vam od srca. Na vama je da gradite klub. Sport je važan. Promovira, ali čuva i zdravlje. Nemojte odustati od sporta i trenirajte svaki dan“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić natjecateljima zaželivši im još puno uspjeha.

Trener Slavko Jereb rekao je da je  Taekwon-Do kluba BAK od 2015. godine osvojio šest prvih mjesta u Hrvatskoj, tri druga i ovo im je prvo treće mjesto.

„Klub je član Taekwon-Do Saveza i nosi naziv po postrojbi Specijalne jedinice policije. Gotovo svake godine dajemo nove policajce i nove vojnike. U klubu ima 97 aktivnih članova, a treninzi su svaki dan, za reprezentativce i ujutro i popodne. Ponosan sam na ovaj grad i svoje učenike“, rekao je Master Slavko Jereb.

Na ITF Taekwon-Do prvenstvu Hrvatske održanom u Šibeniku za najuspješniju kadetkinju (uspjeh u sparingu i izvođenju obveznih sastava) proglašena je Erin Božić, najuspješniju juniorku Lana Babić dok je najuspješniji senior bio Andrea Ček, najtrofejniji hrvatski reprezentativac u posljednjih nekoliko godina.       

Trenutno se trojica reprezentativaca i državnih prvaka pripremaju za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljsku idućeg tjedan s trenerom Slavkom Jerebom. Taekwon-Do kluba BAK sudjelovat će uskoro na Prvenstvu Europe u Poreču, a najavili su organizaciju Svjetskog prvenstva u Poreču sljedeće godine.