Novosti

11/04/2024

Najavljena manifestacija "Hoditi i zdravi biti " i konferencija "Zajedno s Vama do zdravlja"

U četvrtak, 11. travnja 2024. godine u prostorima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije održana je tiskovna konferencija najave manifestacije “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” i konferencije “Zajedno s nama do zdravlja”.

Na tiskovnoj konferenciji u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uz ravnatelja Zavoda dr. Aleksandar Stojanovića, sudjelovao je istarski župan Boris Miletić te gradonačelnici odnosno predstavnici Gradova Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Vodnjana.

Manifestacija će se ove godine odvijati u svih deset istarskih gradova, u većini gradova u subotu, 20. travnja, a u Pazinu 19. travnja te u Bujama 21. travnja.

U ime Grada Pule konferenciji se odazvala zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, koja je pozdravila prisutne te zahvalila organizatorima i istarskim gradovima na sudjelovanju u manifestaciji.

U Puli se pješačenje odvija u Šijanskoj šumi u subotu, 20. travnja, a kreće u 10 sati. Okupljanje i start su na ulazu u Šijansku šumu kod Šumarije, a pješačit će se stazom Orhideja te je moguće pješačiti kraćom stazom dužine 4,6 kilometara ili dužom od 6 kilometara.

Također, učenici medicinske škole mjerit će krvni tlak i razinu šećera u krvi dok će članovi Gradskog društva Crvenog križa i Društvo kineziologa pokazivati vježbe istezanja.

Za sudionike pješačenja osigurane su prigodne majice i voda, a na kraju staze topli obrok.

Zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić dodala je da su kroz razne aktivnosti, u tjednu koji prethodi samoj manifestaciji, u obilježavanje uključena djeca pulskih osnovnoškolskih i predškolskih ustanova, kojima su ove godine umjesto majici podijeljene rukometne i nogometne lopte.

„Kretanje je jedan od čuvara našeg zdravlja kako fizičkog tako i mentalnog“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić te je pozivala sugrađanke i sugrađane da se kao i ranijih godina odazovu pješačenju u što većem broju, kako bi kroz tjelesnu aktivnost u prirodi napravili korak prema poboljšanju kvalitete života.