Novosti

10/04/2024

Djelatnici Grada Pule sudjelovali na Infobipovom bootcampu u Quantumu

U Infobipovom Quantumu 8.i 9. travnja održavani su bootcampovi za digitalnu transformaciju u sklopu projekta EDIH Adria, koji se financira iz programa Digital Europe i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. 

Bootcamp za digitalnu transformaciju namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima te javnim tijelima i subjektima koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost, a s ciljem digitalizacije poslovanja, odnosno unapređenja digitalizacije poslovanja.

Predstavnici Grad Pule, iz odsjeka Smart City i EU politika, prezentirli su izazove i definirali projektnu ideju, koja će se dalje razvijati kroz projekt EDIH Adria. Radilo se u šest skupina uz mentore iz Step Ri – znanstvenog i tehnološkog park, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, tvrtke Ericsson Nikola Tesla te Infobipa.

Područja interesa bila su kibernetička sigurnost, chatbotovi, efikasnost poslovanja, umjetna inteligencija u samoprocjeni znanja, unaprjeđenje resursa, umjetna inteligencija kao alat za sprečavanje ilegalnih odlagališta i mnoga druga.

Na bootcampovima su sudjelovali predstavnici jedinica lokalne uprave te javnih tvrtki. Djelatnicima Grada Pule mantori su bili upravo djelatnici Infobipa.

EDIH Adria temelji se na dvjema ključnim tehnologijama za kojima postoji potreba u Republici Hrvatskoj, a to su umjetna inteligencija i računarstvo visokih performansi te će Grad Pula u svom rješenju kroz ovaj projekt testirati upravo umjetnu inteligenciju.