Novosti

29/02/2024

Na županijskom Lidranu sudjelovalo ukupno 26 osnovnih i 12 srednjih škola

U  srijedu 28.veljače u Domu hrvatskih branitelja održana je županijska smotra LiDraNa, literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije. Škola domaćin bila je pulska OŠ Monte Zaro, a organizacijsko povjerenstvom uz ravnateljicu škole Branku Sironić Buić, činile su Gordana Ružić Stanojević, Maja Radolović Čalić, Karla Virgilio i Barbara Grgec Mošnja.

U svečanom dijelu programa prisutnima su se obratili ravnateljica Branka Sironić Buić, pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov i državni izbornik Vladimir Andrić.

Učenici škole domaćina pod vodstvom Štefice Čeh pripremili su zanimljiv program. Nakon uvodnog programa, uslijedili su pojedinačni i skupni dramsko-scenski nastupi učenica i učenika osnovnih i srednjih škola. Tijekom jutra održavali su se okrugli stolovi novinarskog, literarnog i radijskog stvaralaštva i školskih listova za učenike i mentore pod vodstvom članova povjerenstva.

U povjerenstvu za dramsko-scensko stvaralaštvo bili su Marijana Peršić, Majkl Mikolić i Željka Kondić Dabo. Članice povjerenstva za novinarsko stvaralaštvo bile su Nicole Vojak Štoković, Jelena Milović i Lara Jurčić Matošević, a Vanesa Begić, Petra Klunić Zoričić i Nenad Stojković bili su u povjerenstvu za literarno stvaralaštvo  .

U povjerenstvu koje je odlučivalo o radijskim emisijama bili su Danijela Dorani, Tomislav Šikić i Martina Čiković Petrović, a u povjerenstvo za školske listove sjedile su Borka Petrović, Stefani Veljak i Dragica Pršo.

Na ovogodišnjem Lidranu je sudjelovalo ukupno 26 osnovnih i 12 srednjih škola, a povjerenstva su ocjenjivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, od toga 176 učenika osnovnih škola pod vodstovm 104 mentora, od čega 55 iz osnovnih škola.