Novosti

09/02/2024

Sljedeći tjedan u INK

14.ožujka 2024. u 20 sati

APOXYOMENOS RECOMPOSED

Tamara Obrovac / Stefano Battaglia

Trajanje : 75 min

Pulska publika će imati priliku premijerno poslušati koncertnu izvedbu glazbenog materijala temeljenog na kompozicijama koje je Tamara skladala za balet Apoksiomen Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 2017. godine, dio kojega su Tamara i Stefano pretpremijerno predstavili krajem listopada 2023. u dvorani Orpheum u Grazu.

Skladbe su dobile konačnu formu tijekom zajedničkog rada u Sieni na Accademia musicale Chigiana tijekom 2022. i 2023. godine godine, kada su i snimljene.

Tekstovi pjesama su na starogrčkom, a temelje se na fragmentima stihova iz Euripidovih Trojanki koje je za baletnu predstavu izabrala dramaturginja Lada Kaštelan.

 

17. veljače 2024. u 20 sati

TRIBINA

Svetlana Slapšak / Leo Rafolt

Trajanje : 70 min

Ulaznice po cijeni 1 euro

Tribina INK otvara se razgovorom s jednom od najvećih intelektualki naših područja, koja se rasponom svojeg umjetničkog, aktivističkog i akademskog djelovanja upisala u anale europske humanističke misli. Veliko nam je zadovoljstvo profesoricu Svetlanu Slapšak ugostiti u trenutku kad Europu i svijet potresa još jedna intelektualna, humanistička, politička i etička kriza, zbog čega će se i razgovor na ovoj tribini kretati u gotovo svim smjerovima njezina djelovanja, od umjetnosti i znanosti do kritičkog sagledavanja suvremenih društvenih pojavnosti. Jedno je od temeljnih obilježja njezina djelovanja iskrenost i izravnost, kao i odgovornost na koju je redovito povezivala, braneći obespravljene i mlade, pritom upirući prstom ne samo na humaniste nego i na političke dužnosnike. U tom smislu nema boljeg načina da se otvori ova sezona tribina INK, posvećena mladosti, nego pozivom na intelektualnu avanturu sui generis.