Novosti

15/01/2024

Gradonačelnik upriličio prijem za novog predsjednika HGK -Županijske komore Pula Danijela Benčića

Novog predsjednika Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Pula Danijela Benčića danas, 15. siječnja 2024. godine primio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Tom se prigodom razgovaralo o izazovima s kojima se istarsko, ali i hrvatsko gospodarstvo danas susreće, a u prvom redu je to nedostatak radne snage u mnogim djelatnostima, odnosno javnim službama. Bilo je riječi i o planovima za daljnju suradnju te o zajedničkoj organizaciji konferencije o gospodarstvu.

U novom Gospodarskom vijeću, čiji mandat traje od 2023. do 2027. godine, zastupljena su mala, srednja i velika trgovačka društva iz svih dijelova Istarske županije kao i sve značajnije djelatnosti u istarskom gospodarstvu. Gospodarsko vijeće je tijelo koje razmatra, rješava ili pokreće rješavanje pitanja od interesa za gospodarstvo na području regionalne županijske komore.

Uloga Gospodarskog vijeća je, prije svega, zastupanje interesa istarskog gospodarstva prema tijelima vlasti na lokalnoj i županijskoj razini, ali i pokretanje inicijativa za rješavanje određenih gospodarskih pitanja na nacionalnoj razini.

Inače, Danijel Benčić je na mjestu predsjednika Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Pula sredinom prosinca 2023. godine naslijedio dugogodišnju predsjednicu Jasnu Jaklin Majetić.