Novosti

27/10/2023

Održano završno događanje - IDEA HUB u Coworkingu Pula

U četvrtak, 26. listopada 2023. godine u prostru Coworkinga Pula održano je završno događanje IDEA HUB mentorstva u organizaciji Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

Završno događanje pozdravnim govorom otvorila je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić u čijoj je pratnji bila p.o. pročelnica Upravnog odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte Samanta Barić.

„Drago mi je da su nakon nedavnog otvorenja suvremenog poduzetničkog centra Coworking Pula, započela događanja namijenjena poduzetnicima i svima onima koji mogu doprinijeti razvoju poduzetničke scene u urbanom području Pula.  Kao nova gradska uprava spremno smo odgovorili na izazov porasta troškova projekta Coworking i dodatno osigurali 2,1 milijuna kuna, odnosno 280 tisuća eura kako bi dovršili ovaj centar gdje će brojni poduzetnici imati svoje mjesto za rad, umrežavanje i obrazovne programe. Svim poduzetnicima čije će se ideje danas ocjenjivati, želim puno sreće, a najboljima unaprijed čestitam,“ rekla je zamjenica Močenić.

Prigodnim riječima sudionicima se obratio direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti, a u ime Istarske županije zamjenica župana Jessica Aquavita.

U sklopu događaja predstavljene su poduzetničke ideje u kojem je sudjelovalo deset poduzetnika, koji su u travnju ove godine predstavili svoje ideje i poduzetničke pothvate, te se povezali s mentorima koji su ih pratili tijekom šest mjeseci i usmjeravali ih u tematskim područjima marketinga, financija, menadžmenta, startup-a i IT-ja uživo i online putem.

U prvom dijelu događanja predstavili su se poduzetnici čije su ideje i završni „pitch“ ocjenjivali predstavnici žirija, od kojih dvoje iz javnog i troje iz privatnog sektora u sastavu Cinzia Zubin, HBOR, Mila Ćorić, HAMAG – BICRO, Vanja Prvulović, Sinapsa, Miško Macolić Tomičić, Markething i Marko Božac, Cenosco, nakon čega je najboljem ocijenjenom Andreju Hiniću i njegovom HINTECH dodijeljena potpora u iznosu od 5.000 eura namijenjena za razvoj i unaprjeđenje poslovanja.

Drugom i treće plasiranom omogućeno je korištenje radne jedinice novootvorenog Coworking poduzetničkog centra u trajanju od šest i tri mjeseca. Svim ostalim sudionicima mentorskog programa dodijeljeno je pravo na mjesec dana korištenja open space prostora.

Drugi dio događanja bio je namijenjen umrežavanju svih sudionika IDEA HUB mentorstva, a organiziran je u vidu meetup-a pod nazivom meetUPidea čiji je cilj bio okupiti predstavnike malih i srednjih poduzeća kojima su zanimljive predstavljene ideje, ali i one koji žele ostvariti suradnje u svom poslovanju.