Novosti

08/11/2023

Radionice prevencije vršnjačkog nasilja i osnaživanja mladih

Grad Pula-Pola u sklopu aktivnosti Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Pule organizira edukativne radionice za učenike i profesore srednjih škola s područja Pule.

Prva radionica održat će se 10. studenog 2023. godine pod nazivom „Prezentacijske vještine“, a održat će je Rade Radolović. Ova radionica omogućit će srednjoškolcima upoznavanje zanimljivih i efikasnih tehnika profesionalnih glumaca s kojima je moguće naučiti kako upravljati tremom, kako poboljšati slušanje i opažanje te kako upravljati vlastitim glasom i govorom.

Rade Radolović hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac, ujedno pokretač i organizator edukativnih radionica javnog nastupa u sklopu udruge Pozornica & Govornica. Kroz interaktivne vježbe, razgovor i grupni rad, radionice koje organizira i koordinira imaju cilj pomoći polaznicima unaprjeđenje kvalitete komunikacije te prevladavanje treme od javnog izlaganja i publike. Osim primjene tehnika uz koje polaznici uče kontrolirati glas i poboljšavaju kvalitetu govora, u poučavanju se aktivno služi alatima glumačke profesije. Na taj način polaznicima pomaže u stjecanju vještina fokusiranja i opažanja okolnih faktora ne gubeći samopouzdanje.

U nastavku dana, druga radionica naziva „Nenasilna komunikacija“ pod vodstvom Ane Tomić, omogućit će srednjoškolcima uvid u kratki teorijski uvod te vježbe o nenasilnoj komunikaciji kroz brojne primjere (zrcaljenje, vježba opisivanja bez predrasuda, asertivnost, prepoznavanje agresije i slanje JA poruka u svakodnevnim dijalozima).

Cilj radionica je prevencija međuvršnjačkog nasilja te razvoj komunikacijskih vještina i osnaživanje samopouzdanja kod mladih. Važnu ulogu u tom procesu imaju nastavnici i profesori za koje je organizirana posebna radionica istoga dana s početkom u 16 sati.

Radionica je predviđena za sve mlade, kao i nastavnike te profesore te širu populaciju koji se mogu pridružiti i sudjelovati u petak 10. studenog 2023. od 8:00 sati u prostorima Medicinske škole u Puli.