Novosti

20/12/2023

Održan 1. sastanak URBACT radne skupine za project C4Talent

Dana 19. prosinca 2023. godine u Komunalnoj palači održan je 1. ULG sastanak (uvodni sastanak Urbact Lokalne Grupe) u sklopu EU projekta URBACT - C4TALENT.

Program URBACT IV financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i prepoznaje gradove kao nositelje održivog razvoja, a njihovu međusobnu suradnju zamišlja kroz uspostavljanje i rad mreža gradova. Cilj projekta je podrška gradovima u radu na projektima o integriranom i održivom urbanom razvoju, a konkretno, u ovom projektu je to izrada prostorno programske studije za napuštenu vojnu zonu Vallelunga. 

Partnerstvo gradova, odnosno mreža C4Talent, želi stvoriti prijateljsko poslovno okruženje za poduzetnike i startup-ove u gradovima kako bi se ublažio učinak odljeva mozgova te privukli i zadržali mladi talenti.

Upravo je formiranje ULG radne skupine ključno za projekt, jer će se upravo suradnjom dionika raznih profila dati naglasak na integriranost rješenja i njegovu uspješnu održivost. ULG u Gradu Pula-Pola okuplja stručnjake različitih profila kako bi obuhvatili sve aspekte projekta.

Na 1. ULG sastanku svim prisutnima se obratila Ivana Džombić, Pomoćnica pročelnice za strateške projekte i EU fondove Upravnog odjela odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte, naglasivši pritom važnost uključivanja svih dionika jer će upravo na taj način ovaj projekt biti uspješno proveden. Također, istaknuta je važnost započinjanja ovakvih, razvojnih projekata umrežavanja koji su značajan iskorak u stvaranju lijepih projektnih priča za Grad Pula-Pola. Nakon uvodnog dijela i predstavljanja Urbact programa i mreže C4Talent, konstruktivna se rasprava nastavila na način da su svi ULG članovi iznoseći probleme i izazove a vezane uz tematiku projekta, stvorili čitavo stablo problema, koje će se dalje razrađivati na budućim ULG sastancima.

Sastanak su vodili koordinator i ULG koordinator projekta C4Talent, odnosno predstavnici Grada Pula-Pola, a sudjelovali su prisutni članovi ULG radne skupine: ICT Istra, ISTRA TECH, Udruga Metamedij, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, DAI-SAI, HGK, IDA, UNIPU, Istarsko veleučilište, Lučka uprava Pula, Mjesni odbor Veli Vrh, Udruga ZUM, Zelena Istra i Grad Pula-Pola (Odsjek za gospodarstvo, Odsjek za strateško planiranje i Odsjek za razvojne i europske politike).

Više pronađite na poveznici: https://urbact.eu/

C4TALENT je URBACT projekt koji traje od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025. Ukupan proračun mreže je 847.388,47 EUR, od čega EU sufinanciranje iznosi 577.428,45 EUR.

urbact.eu