Novosti

13/10/2023

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić na svečanom otvaranju 15. Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije

Neka vas ne zavaraju godine, one su samo broj!

Jutros se u Domu hrvatskih branitelja održala svečanost otvaranja 15. Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije na kojemu je u ime Grada Pule prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Brojni sudionici okupili su se već u 8 ujutro kada je započela svečanost otvaranja ovogodišnjeg petnaestog izdanja manifestacije. Nakon svečanog izvođenja himni Lijepa naša domovinote Krasna zemljo, Istro milanazočnima su se obratili zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, župan Boris Miletić te predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić.

„U ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno, s velikim zadovoljstvom vas pozdravljam i poručujem kako smo izuzetno ponosni što je naš Grad Pula i ove godine domaćin Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije. Svi znamo koliko je bavljenje rekreacijom bitno ne samo za naše fizičko zdravlje i kondiciju, već i za naše psihičko zdravlje. Sportske igre su mjesto susreta, druženja, mjesto za socijalizaciju i nova poznanstva, što je možda i bitnije od samih postignuća i rezultata. Grad Pula je uz vas, on vas podržava već petnaest godina i podržavat će vas i dalje u svim vašim aktivnostima“izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić pozdravio je sve prisutne izjavivši kako je sretan što na ovogodišnjem izdanju Sportskih igara sudjeluje čak 160 umirovljenika iz svih dijelova Istre:

„Ovo je poseban događaj kojim slavimo sportski duh, zajedništvo i radost kretanja. Neovisno o dobi, sport nas povezuje i obogaćuje naše živote. Kretanje je ključ za očuvanje vitalnosti i zadovoljstva u našim zlatnim godinama. Umirovljenici, vi koji sudjelujete u ovim igrama, neka vas ne zavaraju godine, one su samo broj! Jer je vaša volja, trud i entuzijazam inspiracija mnogima! Sudjelovanje i zajedništvo je ono što čini ove igre posebnima“, zaključio je Bruno Stermotić.

Odmah nakon svečanosti otvaranja mnogobrojni sudionici nestrpljivo su se uputili prema igralištima gdje će se natjecati u raznim disciplinama poput šaha, boćanja, kartanja i pikada.