Novosti

12/10/2023

Sudionici Erasmus+ projekta na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u četvrtak, 12. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači trideset i dvoje nastavnika i učenika koji upravo u Puli završavaju razmjenu u sklopu projekta Erasmus +.

Uz Gimnaziju Pula na projektu razmjene sudjelovale su i 60. Yil Anadolu Lisesi škola iz Turske te Istituto di Istruzione Superiore V. Gerace Cittanova iz Italije.

„Iznimno mi je drago što ste danas ovdje i što je Gimnazija Pula jedan od sudionika ovog hvalevrijednog projekta koji je i vas, učenike i nastavnike iz Turske i Italije, doveo u naš grad. Ovaj projekt pružio vam je mogućnost da se upoznate, putujete i međusobno dijelite svoja iskustva i surađujete“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Učenici su zatim predstavili svoje škole i izrazili zadovoljstvo boravkom u Puli i samim iskustvom sudjelovanja u Erasmus + projektu, dok su nastavnici razgovarali s gradonačelnikom o izazovima u obrazovnom sustavu.

Podsjetimo, Gimnaziji Pula je 2021. godine odobren projekt pod nazivom “Creating new artistic perspectives with STEM trainings” i verificirana suradnja sa školama partnerima iz Italije i Turske, a sve u okviru programa Erasmus + koji traje od 1. ožujka 2022. do 1. ožujka 2024. godine.