Novosti

08/10/2023

U pozitivnom ozračju održana 5. Humanitarna utrka/šetnja „Ne ću ben, hodi zajno“

Ove godine trkači/šetači nosili majice s natpisom „Ala šu, movi se!“

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula povodu Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca 2023, uz tehničkog partnera Atletski savez Istre organizirala je već tradicionalno humanitarnu utrku "Ne ću ben, hodi zajno!". Utrka i rekreativna šetnja održale su se 8. listopada 2023. sa startom na pulskim Valkanamapod geslom „Ala šu, movi se!“

Podršku humanitarnoj utrci i rekreativnoj šetnji dale su zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić te službenice i službenici gradske uprave.

„Veliko mi je zadovoljstvo što vidim veliki broj naših sugrađanki i sugrađana, a s ciljem podizanja svijesti u borbi protiv karcinom dojke. Pozivam još jednom sve naše sugrađanske da jednom do dva puta mjesečno izdvoje pet minuta svojega vremena i učine samopregled dojki, te se odazivaju na preventivne preglede kako bi se karcinom dojke što prije dijagnosticirao kada je i mogućnost izlječenja puno veća“, rekla je zamjenica gradonačelnika zaželivši svima dobru zabavu i uspješnu utrku.

Glavna utrka krenula je s Valkana, a trčalo se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i nazad. Odmah nakon trkača krenula je i rekreativna šetnja, a njena ruta bila je šetalište Lungomare s okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana.

Svaki sudionik dobio je majicu, okrjepu na startu utrke, a za prva tri plasirana u ženskoj i muškoj kategoriji nagrade iznenađenja.

Na Valkanama je bio organiziran zabavni program. Žuti kišobran i Rozi make up Corner pobrinule su se za zabavu najmlađih, dok je za glazbeni program i dobru atposferu zadužen DJ Denis Goldin.

Po završetku utrke, za sve sudionike utrke i rekreativne šetnje dijelila se besplatna domaća istarska maneštrakoju je pripremila Maja Šabić, pobjednica hrvatskog Masterchefa, od sastojaka koje su donirali lokalni OPG-ovi.

Cilj manifestacije je okupiti velik broj građana svih dobnih skupina, cijele obitelji kako bi se prenijela važna poruka o važnosti brige za vlastito zdravlje, tjelesne aktivnosti, boravka u prirodi, uravnotežene zdrave prehrane koja se sastoji od lokalnih svježih namirnica, ali i važnosti druženja, dobrog raspoloženja i pozitivnih emocija koje doprinose zdravlju našeg organizma.

Sredstva prikupljena donacijama namijenjena su radu Kluba Gea Pula za provođenje preventivnih i rehabilitacijskih programa: limfne drenaže, medicinskih vježbi, savjetovališta psihoterapeuta, shiatsu tretmana, te financijske pomoći članica u potrebi i nabave dodata prehrani kao i materijala koje se koristi pri tretmanima limfne drenaže (kompresivni rukavci, kinesio tape i dr.).

U sklopu Ružičastog mjeseca 2023, Klub Gea Pulaorganizira i niz predavanja koja su besplatna i otvorena za javnost.

Sve korisnike društvene mreže Facebook pozivamo na Humanitarnu aukciju Kluba Gea Pula koja će se održati od 15. do 22. listopada na kojoj će biti ponuđeno pregršt proizvoda, usluga, umjetničkih radova i radova članica Kluba Gea Pula, a prikupljena sredstva namijenjena su radu Kluba koji broji više od 250 članova.

Pokrovitelji Humanitarne utrke su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Vodovod, a partneri su Atletski savez Istra, Zbor atletskih sudaca i Chip timing.