Novosti

06/10/2023

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio sveučilišnog kickboxing prvaka Marka Džina

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio je u petak, 6. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači Marka Džina, člana pulskog kickboxing kluba Planet Sport koji je stigao u pratnji trenera Edija Viškovića.

Prošlog tjedna u talijanskom Jesolu Međunarodni savez sveučilišnog sporta (FISU) i Svjetska kickboxing federacija (WAKO) održali su Sveučilišno prvenstvo u kickboxingu na kojem je Marko osvojio prvo mjesto u disciplini point fight, kategorija + 84 kg pobijedivši u finalnoj borbi tehničkim nokautom bodovnom razlikom 10:0 predstavnika Cipra Mavrommatis Alexandrosa.

„Drago mi da si danas ovdje i da te imam priliku osobno upoznati i čestitati ti na seriji izvanrednih uspjeha koji su pokazatelj velikog uloženog truda i odricanja. Ponosni smo na tebe i zahvalni što svojim uspjesima promoviraš i naš grad. Već jako mlad pronašao si svoj put, svoj cilj i tome si se svim snagama posvetio, na tome ti čestitam“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Trener Edi Višković pohvalio je Marka nadodavši:

„Ovaj zadnji rezultat je samo jedan u nizu velikih uspjeha. Na jednom je natjecanju čak bio trostruki prvak, što je zaista nevjerojatno. Uz zahtjevne studentske obveze Marko pronalazi vremena i snage za svakodnevne treninge. Idući veliki izazov nam je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu u studenom ove godine.“

Osim u svom matičnom klubu u Puli kod trenera prof. Edija Viškovića koji je Markov trener od samih početaka, sparing treninge odrađuje u Kiraly Team Kickboxing Academy u Budimpešti.

Uz svakodnevno treniranje Marko je posvećen i studentskim obvezama pa tako paralelno studira na Agronomskom i Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a uz to je i student na Sveučilištu Arizona u Sjedinjenim Američkim Državama, smjer Dietetic and Sport Nutrition Sciences.

Zaklada za sport Grada Pule Marku je osigurala financijska sredstva za pomoć u financiranju priprema i odlasku na WAKO Svjetsko prvenstvo koje će se održati u studenom u Portugalu.