Novosti

02/10/2023

U Puli počinje 29. PUF - međunarodni kazališni festival

29. PUF – međunarodni kazališni festival i ove će godine od 4. do 8. listopada donijeti u Pulu svježe kazališne i plesne produkcije i koprodukcije iz regije, Europe, ali i šire, koje će vas dirnuti i protresti intimnim ispovijedima i kritičkim sagledavanjima aktualnih društvenih fenomena. Festival će tradicionalno otvoriti Anno Domini 2023 koji se priprema pod redateljskom palicom Amile Terzimehić, prošlogodišnje festivalske gošće.

Iz naše kreativne sredine dolazi Maja Kuzmanović, koja će s Nikom Gaffneyom u sklopu međunarodne transdisciplinarne mreže FoAM izvesti performans/predavanje „Anarhiv!“. Tu je i naša mlada Olja Grubić i njezin tim iz slovenske Vie Negative, koji će nam predstaviti rad „Extima: plodna zemlja“. Iz Zagreba dolazi DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta s izvedbom „Sampladelija u noći živih umrlika“, iz Mađarske Góbi Dance Company s „Vibracijom“, a iz Izraela Michael Getman s „Prvim stvarima“. Oriantheatre Dance Company će predstaviti koprodukciju „Nema više ptica na mojoj strani!“, dok će španjolska LaCerda izvesti duet „Dvoje sami zajedno: Dolorosa-Flornecia“. Češki MansterVille & Blackout Paradox zabavit će vas pak s vatrenim spektaklom „Propane Punk Show“.

Raznovrsnim i angažiranim popratnim programom komentirat ćemo neke od aktualnih gradskih problematika. U tome će nam pomoći Enes Kišević, Robert Krbavac i Studio Zaro, koji će odom stablu „Šumim i šapućem mojom Pulom“ odati počast platani u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Koliko nam je trenutno bitna ne samo borba za očuvanje gradskog zelenila, nego i naših omiljenih mjesta za druženje kao i identiteta kojega nam malo po malo brišu, iskazat će se programom PUF Off, odnosno participativnim performansom „Nevergreen: nikad na zelenu granu“ na Giardinima. Priključit će se moći svi građani koji imaju kantu za zalijevanje (žbrufadora) ili bocu vode, a nakon napornog rada predahnut će se s programom „Pjesničko podne s Enesom Kiševićem“ koji će nas uvesti u čarobni svijet najljepših svjetskih i vlastitih stihova. Očekuje nas još jedan književni program, a to je predstavljanje knjige „Mačkozbornik“ Suzane Marjanić i Paole Orlić.

Program i više informacija o festivalu možete pronaći na poveznici ovdje.