Novosti

25/09/2023

Edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba u mjesnim odborima Štinjan i Gregovica

Projekt „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“- MO Štinjan 25. rujna

Danas, 25. rujna 2023. u mjesnom odboru Štinjan u 18.00 sati održat će se edukacija u okviru preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“. Sljedeća edukacija bit će u utorak, 26. rujna 2023. godine u mjesnom odboru Gregovica u 18.00 sati.

Edukacijama se nastoji smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba i u što većoj mjeri zaštititi starije sugrađane od mogućih prijevara. Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“ te nastavlja tijekom rujna i listopada organizirati edukacije u mjesnim odborima.

Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju edukacijama o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika.