Novosti

20/09/2023

Nastavljaju se edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba u pulskim mjesnim odborima

Projekt „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“- MO Arena 22. rujna

U okviru preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“ provode se edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.

Nakon održanih edukacija u mjesnim odborima Kaštanjer i Šijana, tijekom rujna i listopada nastavljaju se edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba po ostalim pulskim mjesnim odborima. Sljedeća edukacija bit će u mjesnom odboru Arena u petak, 22. rujna 2023. godine u 10.00 sati, a do kraja rujna održat će se još dvije edukacije i to u mjesnom odboru Štinjan u ponedjeljak, 25. rujna 2023. u 18.00 sati i u mjesnom odboru Gregovica u utorak, 26. rujna 2023. godine u 18.00 sati.

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.

Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju edukacijama o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika.