Novosti

06/09/2023

U pulskim mjesnim odborima edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba

Projekt „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.

U okviru ovoga preventivnog projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.

Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika.

Prva edukacija će se održati sutra, 7. rujna 2023. u 18.00 sati u MO Kaštanjer, a druga u četvrtak, 14. rujna 2023. u 18.00 sati u MO Šijana.