Novosti

01/08/2023

Grad Pula se priključuje obilježavanju Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza

Grad Pula tradicionalno svake godine obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine pridružit će se Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji u suradnji s gradovima diljem Hrvatske obilježava dan posvećen mladima u subotu, 12. kolovoza 2023. godine.

„Grad Pula rado se uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana mladih, a gradska uprava nastoji biti podrška mladima tijekom cijele godine jer su nam mladi ključni partner u stvaranju bolje budućnosti. Mladima treba dati priliku da rade, grade, razvijaju društvo, treba ih čuti jer mladi progovaraju iz srca. Želimo da Pula postane grad mladih u pravom smislu riječi “, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

U suradnji s Arheološkim muzejom Istre, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula te Povijesnim i pomorskim muzejom Istre i ove godine Grad Pula, priprema raznovrstan program za mlade:

ARHEOLOŠKI MUZEJ ISTRE

  • stručno vodstvo za mlade na izložbi „Lica gladi“(za mlade od 15 do 30 godina) u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli, u subotu, 12. kolovoza u 10 sati ujutro; kustosica i arheologinja Dunja Martić Štefan.
  • besplatan ulaz u Augustov hram za mlade(za mlade od 15 do 30 godina), u subotu, 12. kolovoza; radno vrijeme od 9:00 - 20:00 sati.

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PULA

  • akcija besplatnog upisa u knjižnicu  (za mlade od 15 do 30 godina) – svi mladi se mogu besplatno učlaniti u knjižnicu i čitaonicu u subotu, 12. kolovoza; radno vrijeme od 7:30 - 13:00 sati,
  • radionica Tehnike pamćenja  (za mlade od 15 do 30 godina),u subotu, 12. kolovoza u 10:00 sati / Odjel za djecu i mlade (Kandlerova 39).

U sklopu radionice bit će predstavljene tehnike pamćenja i kako ih koristiti te mnemotehnike, dok je drugi dio interaktivan u kojem će se na praktičnim primjerima polaznici okušati u predstavljenim tehnikama pamćenja. Planirano trajanje radionice je jedan sat i 30 minuta. Radionicu će voditi Ivana Maričić iz Edukativnog centra Kaize. Radionice su namijenjene svim zainteresiranim mladima od 15-30 godina. Sudjelovanje se ne naplaćuje, no zbog ograničenog broja sudionika prijave su obvezne: djecji.odjel@gkc-pula.hr ili (052) 300 405.

POVIJESNI I POMORSKI MUZEJ ISTRE

  • besplatan ulaz u Povijesni muzej Istre - Kaštel(za mlade od 15 do 30 godina) u subotu, 12. kolovoza; radno vrijeme od 8:00 - 21:00 sat,
  • besplatan ulaz u Zerostrasse(za mlade od 15 do 30 godina) u subotu, 12. kolovoza; radno vrijeme od 9:00 - 21:00 sat.

Grad Pula se zahvaljuje institucijama koje su se odazvale programu za mlade, te tako doprinijele oplemenjivanju života mladih u našem gradu.