Novosti

06/06/2023

Započelo uklanjanje ruševnog objekta u Revelanteovoj ulici

Mjesni odbor Stoja predlaže izgradnju sportskih sadržaja

Nakon uvođenja izvođača u posao, danas, 6. lipnja 2023. godine bageri su počeli s uklanjanjem stare drvene barake u Revelanteovoj ulici. Baraka je tlocrtnih dimenzija 37 x 9 metara i pokrivena je salonitom.

Na prijedlog Mjesnog odbora Stoja, Grad Pula ugovorit će izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskih sadržaja, malonogometnog igrališta uz pripadajuće sadržaje, a dokumentacija se planira izradit do kraja godine. 

Projekt uklanjanja izradio je ovlašteni projektant Dalibor Dangubić, mag.ing.aedif iz Sinteza projekta d.o.o. koji je ujedno i nadzorni inženjer radova. Uklanjanje će se izvršiti do razine prirodnog temeljnog tla, te će se nasipati kvalitetnim zamjenskim materijalom do nivoa okolnog terena.

Radove na uklanjanju izvodi trgovačko društvo Roveria usluge, a vrijednost radova iznosi 20.000,00 eura bez PDV-a.

Predmetni zahvat rušenja financira se iz sredstava Proračuna Grada Pula, te dijelom iz donacija tvrtke Calucem u iznosu od 5.000,00 eura, koji u sklopu društveno odgovornog poslovanja tradicionalno podržava lokalnu zajednicu unutar svog dugogodišnjeg programa sponzorstva i donacija “Love 4 Community”.