Novosti

22/05/2023

Uz čarobne riječi otvoren 16. Festival dječje knjige Monte Librić

U ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine, u režiji Marija Kovača, u Zajednici Talijana Pula svečano je otvoren 16. Festival dječje knjige Monte Librić.

U program otvorenja čarolijom i čarobnim riječima posjetitelje su uvele Librić čarobnice, Čarobnjak Ivica i Baka Librić.

„Čitajte i budite cijeli život sretni. Život je čarolija. Čitajte knjige i ne gledaju u mobitele“, poručio je djeci gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić priznavši kako nema čarobni štapić, ali i da je sretan jer može konačno izgovoriti: „Monte Librić je otvoren!“

Prisutnima su se obratili i župan Istarske županije Boris Miletić, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, izaslanica ministrice kulture i medija dr.sc. Nine Obuljen Koržinek – Maja Zrnčić, te direktorica Monte Librića Slavica Ćurković.

Festival dječje knjige Monte Librić traje do 28. svibnja i na njemu će, uz brojne tradicionalne i nove programske formate, po prvi puta biti održan i „Mali sajam ilustracija“ na kojem će publika moći vidjeti, ali i kupiti potpisane radove hrvatskih ilustratora.

Programe će Monte Librića premijerno voditi Librić čarobnice, dok će posjetitelji i posjetiteljice moći probati specijalni napitak „Libromix“ koji će – sukladno temi Festivala, a to je ove godine „Čarolija“ – pojačati čarobne moći književnosti.

Detaljan program 16. Festivala dječje knjige Monte Librić, kao i sve druge važne informacije, možete pronaći ovdje.