Novosti

18/02/2023

Policija poručuje: zaštitimo naše noniće

Započinju edukacije o zaštiti starijih sugrađana od mogućih prijevara

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Grad Pula se s udrugama partnerima u projektu Centar podrške 521 uključio u provedbu projekta Policijske uprave istarske pod nazivom „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.

U okviru ovoga projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba. Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika pozivamo zainteresirane da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara.

Uz navedene edukacije bit će provedene i edukacije vezano uz sigurnost u prometu osoba starije životne dobi.  

Edukacije će se, za različite korisničke skupine, održati u sljedećim terminima:    

 -21. veljače 2023. (utorak) od 14,00 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3 u Puli održat će se edukacija  „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“  za  gerontodomaćice, pružatelje usluge pomoći u kući, osobe koje brinu o starijim osobama i osobne asistente. Edukaciju u trajanju od 45 minuta će provesti policijski službenik/ca za prevenciju iz Poslova prevencije Ureda Načelnika PU istarske

- 28. veljače 2023.  (utorak) u prostoru Centra podrške 521 na adresi Zagrebačka 18 u Puli s početkom u 10,00 sati održat će se edukacija „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“ za Sindikat umirovljenika i maticu umirovljenika. Edukaciju u trajanju od 45 minuta provest će policijski službenik/ca za prevenciju iz Poslova prevencije Ureda Načelnika PU istarske.

Predavanje na temu „Sigurnost u prometu osoba treće životne dobi“  od 11,00 satiza istu korisničku skupinu u istom prostoru provest će policijske službenice Postaje prometne policije Pula. Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta.

-14. ožujka 2023. (utorak) u prostoru Centra podrške 521 na adresi Zagrebačka 18 u Puli u 17,00 satiodržat će se edukacija „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“  za volontere i zaposlene u udrugama osoba s invaliditetom. Edukaciju u trajanju od 45 minuta provest će policijski službenik/ca za prevenciju iz Poslova prevencije Ureda Načelnika PU istarske

Predavanje na temu „Sigurnost u prometu osoba treće životne dobi“  od 18,00 sati  za istu korisničku skupinu u istom prostoru provest će policijske službenice Postaje prometne policije Pula. Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na edukacijama.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Centr podrške CP 521 na broj telefona 052/521-522.