U tijeku sondiranje terena za gradnju prve garažne kuće

PODIJELI
16 / 01 / 2023

Pripremne radnje za gradnju prve garažne kuće u Puli u punom su jeku. U tijeku je, naime, sondiranje terena na Marsovom polju koje je započelo prošle subote.

Pripremne radnje predviđaju sondiranje terena za gradnju kako bi se utvrdilo njegovo stanje te pristupilo daljnjim fazama rada. Geomehanički radovi na Marsovom polju trajat će narednih nekoliko dana. Tijekom radova na sondiranju terena parkiralište će biti zatvoreno, a građanke i građani mogu koristiti parkiralište Marsovo polje 2.

Ovisno o dobivenim rezultatima sondiranja terena, u garažnoj kući, koja će biti raspoređena na više etaža, predviđena su okomita parkirna mjesta, a u prizemlju bi se smjestila većina poslovnih prostora. Na sjevernom dijelu zadnje etaže bit će smješten i ugostiteljsko – uslužni objekt. Površina poslovnih prostora iznosi oko 15 posto ukupne površine. Na krovu objekta te dijelu južne i zapadne fasade predviđena je izgradnja fotonaponske elektrane.

O dobivenim rezultatima sondiranja terena, kao i svim detaljima vezanima za projekt izgradnje garažne kuće, pravovremeno ćemo informirati javnost.