Virtualni susret studenata i nastavnika Odsjeka za azijske studije Filozofskog fakulteta u Puli i Grada Hekinana

PODIJELI
05 / 12 / 2022

U subotu, 3. prosinca 2022. godine održao se Virtualni susret studenata i nastavnika Odsjeka za azijske studije Filozofskog fakulteta u Puli i Grada Hekinana na inicijativu Grada Hekinana i veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Virtualnom susretu se pridružio gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je pozdravio u ime Grada Pule, izrazio zadovoljstvo što se virtualni susret održava povodom jubilarne petnaeste godišnjice bratimljenja gradova Hekinana i Pule te se obratio prigodnom porukom.

„Studij Japanologije jedini je studij u Republici Hrvatskoj na kojem se uči japanski jezik, nakon čijeg završetka studenti dobivaju diplomu iz Japanologije! Voljeli bismo da se u sklopu studija pokrene razmjena studenata i stručna praksa, kako studenata iz Japana u Puli, isto tako i pulskih studenata u Japanu. Vrlo nam je važno da se i dalje razvija Odsjek za azijske studije, a Grad Pula podržavat će rad, projekte i inicijative Odsjeka i Sveučilišta“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula je 2006. godine potpisao Povelju o bratimljenju s japanskim gradom Hekinanom. Uslijedili su uzajamni posjeti delegacija gradskih čelnika i razmjene učenika te su se organizirale likovne izložbe radova dječjih vrtića i osnovnih škola u oba grada. Od 2007. kada je Hekinan, u znak prijateljstva i bratimljenja, darovao Puli Izložbu hina lutaka, ona je trajno izložena u našoj Čitaonici Kluba umirovljenika.

Prigodnom porukom na japanskom obratio se i gradonačelnik Hekinana te se Grad Hekinan predstavio svojim promo-videom.

Pulski studenti Odsjeka za azijske studije pripremili su prezentacije značajnih znamenitosti u Puli na japanskom jeziku s ciljem upoznavanja građana Hekinana s gradom Pula. Osim prezentacija,  pripremljeni su i zanimljivi kvizovi i diskusija u grupama u kojima su sudjelovali japanski učenici i pulski studenti.