Novosti

05/12/2022

Provedena prometna akcija s ciljem zaštite osoba s invaliditetom

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su 3. prosinca u vremenu od 9 do 13 sati, zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, djelatnicima Pula parkinga i prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Medulin, na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, provodili prometnu akciju s ciljem povećanja sigurnost osoba s invaliditetom u prometu. Tijekom akcije sankcionirani su vozači koji su činili navedene prekršaje, a nepropisno parkirana vozila uklanjalo je specijalno vozilo.

Kroz četiri sata trajanja akcije, sankcionirano je ukupno 19 vozača; njih 15 je nepropisno parkiralo na mjestu predviđenom za osobe s invaliditetom, dva vozača su zloporabila znak pristupačnosti, a dva su vozača nepropisnim parkiranjem ometala promet vozila osoba s invaliditetom. Tijekom ove akcije premješteno je pet vozila koja su bila nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim osobama sa invaliditetom.

Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je da veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti, stoga policija i dalje poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i ne zlorabe znak pristupačnosti.