Novosti

05/12/2022

Otvorenje izložbe fotografija „Moje nebo“ u Dnevnom boravku Rojca

U ponedjeljak 5. prosinca, s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se otvorenje izložbe fotografija „Moje nebo“ autorice Milene Stojkoske Ramović. Izložbu organiziraju Savez udruga Rojca i Makedonski kulturni forum – Pula.

Milena Stojkoska Ramović rođena je u Puli, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Od 2009. godine članica je vokalnog ansambla „Despina“ koji djeluje u okviru Makedonskog kulturnog foruma iz Pule izvodeći makedonsku tradicionalnu glazbu. Od 2019. godine pjeva i u Zboru „Praksa“, a bavi se pisanjem misaone poezije, sviranjem gitare i umjetničkom fotografijom. Najdraže su joj teme iz prirode, posebno oblaci. Oblaci kao da joj govore kroz fotokameru njezina mobitela, veli autorica koja je posebno sretna kada se u njezinom objektivu susretnu razigrani oblaci i čudesna široka panorama njenoga voljenoga rodnoga grada, Pule.

Mileni Stojkoskoj Ramović ovo je prva samostalna izložba koja će biti otvorena do kraja godine, a može se posjetiti radnim danom od 9 do 21 sat.

Programi u Dnevnom boravku Rojca realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.