Novosti

25/11/2022

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama uz film 'Tko se tuče, taj se voli?' Danila - Lole Ilića

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenoga u Kinu Valli prikazan je film 'Tko se tuče, taj se voli?' u režiji Danila - Lole Ilića.

Film je pogledalo 100-injak učenika viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca, a uvodno ih je pozdravio gradonačelnik Filip Zoričić.

“Dirljiv, težak, ali prevažan domaći film "Tko se tuče, taj se voli?", Danila Lole Ilića, koji progovara o temi o kojoj nedovoljno govorimo, nasilju u obitelji. Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Te strahote, nažalost, prisutne su oko nas, a smanjiti i prevenirati ih možemo svi zajedno - reagiranjem kad znamo da se nasilje događa i odgajanjem mlađih generacija na način da nasilje prepoznaju i ne čine. Sve na kraju počinje i završava u našim domovima. Nemojmo šutjeti i skretati pogled. Ovo je problem koji kao društvo možemo zajednički rješavati”, poručio je gradonačelnik Zoričić.

U pratnji gradonačelnika u Kinu Valli bila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.