Od četvrtka, 11. kolovoza filmovi putuju po pulskim kvartovima

PODIJELI
10 / 08 / 2022
Arhiva - Kino u kvartu 2021.

Omiljeni program Javne ustanove Pula Film Festival za djecu i mlade, Kino u kvartu, tijekom 12 dana na 12 lokacija ponudit će javnosti 12 filmova, uz slobodan ulaz.

Program započinje u četvrtak, 11. kolovoza u 21:00 sat na igralištu OŠ Stoja s filmom Jackie i Oopjen (A. van de Mond) o djevojčici koja se sprijatelji s neobičnom ženom sa slavne Rembrandtove slike. 12. kolovoza u 21:00 sat na igralištu Veli Vrh na rasporedu je Asterix – tajna čarobnog napitka (A. Astier, L. Clichy) animirani film o slavnom dvojcu koji, s Čudomiksom, kreće u potragu za mladim druidom kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku. U subotu, 13. kolovoza na placi u Štinjanu publiku očekuje Škola čarobnih životinja (r. Gregor Schnitzler), vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer.

Sljedeći tjedan, 18. kolovoza, Kino u kvartu donosi film Korgi – kraljevski pas velikog srca (B. Stassen) o psu britanske kraljice koji se izgubi u Londonu na igralištu OŠ Kaštanjer. U petak, 19. kolovoza, na igralištu OŠ Vidikovac stiže Vik i čarobni mač (É. Cazes) o hrabrom momku koji s posadom kreće u potragu za čarobnim otokom, a 20. kolovoza na Forumu gledatelje će nasmijavati Pat i Mat na filmu 2 (M. Beneš), kolokvijalno poznati kao „A je to“.

Valdebek će, 25. kolovoza u 20:30, ugostiti projekciju animiranog filma Tvornica snova (K. Hagen Jensen) o djevojčici koja mora poništiti svoju želju, dok će sljedećeg dana u isto vrijeme kod Doma braće Ribar biti prikazan Spaceboy (O. Pairoux), film o jedanaestogodišnjaku opsjednutom svemirom i znanošću koji se upušta u velebni projekt. Na Trgu kralja Tomislava, 27. kolovoza u 20:30, prikazat će se Lassie se vraća kući (H. Ollerdissen), prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu između dječaka i njegovog škotskog ovčara.

Posljednje tri ovosezonske projekcije održat će se: 1. rujna u 20:30 u Mornaričkom parku, s filmom Pjesma mora (T. Moore) o bratu i sestri koji odluče osloboditi vile iz čarolije, 2. rujna na igralištu na Novoj Verudi Mama Muu se vraća kući (C. Ryltenius, T. Tivemark), o pustolovini Mame Muu koja zavidi rodi što je proputovala cijeli svijet, a na igralištu u Šijani, 3. rujna program će zaključiti Sune vs. Sune (J. Holmberg), simpatična igrana komedija koja se bavi pitanjem koje muči i djecu i odrasle – jesam li dovoljno dobar?

Zbog redovitog održavanja i programa na otvorenom, Kino Valli će u mjesecu kolovozu biti zatvoreno. Tijekom ove stanke obnovit će se pod kina, temeljito očistiti i dezinficirati dvorana te izvršiti nužni popravci na infrastrukturi. Gledatelji će u tom razdoblju moći uživati u filmskim programima na otvorenom; Circolo Classic i Kino u Kvartu, s ukupno dvadeset dva naslova, a Kino s redovitim radom nastavlja u rujnu.