Novosti

07/04/2022

Otvorena izložba „100 godina golfa na Brijunima“

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas je održano otvorenje izložbe „100 godina golfa na Brijunima“ kojemu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i Petra Lukež, viša stručna savjetnica za on-line komunikaciju u JU NP Brijuni.

„Otvorenjem izložbe kojom se obilježava 100 godina golfa na Brijunima započinjemo manifestaciju Dođi u grad, za koju vjerujem da će okupiti brojne naše građane nudeći im razne njima zanimljive sadržaje. Sama izložba fotografija jako je zanimljiva jer nam nudi retrospektivu golfa kroz godine te stoga pozivam sve koji se nađu u gradu da je posjete“, kazao je danas zamjenik Cergnul.

Sanja Cinkopan Korotaj napomenula je da je ova izložba u prostoru Turističke zajednice samo jedan isječak iz izložbe koja je postavljena na Brijunima a želja je da se ovim dijelom izložbe privuče sve goste koji uđu u TZ, ali i u Pulu da posjete Brijune i pogledaju cijelu izložbu, a s druge strane oni koji ne budu imali priliku posjetiti Brijune na ovaj će način saznati da se obilježava 100 godina golfa na Brijunima. Također, TZ Pula pored toga radi promociju obljetnice na svojim prezentacijama, sajmovima, webu i društvenim mrežama.

Petra Lukež iz Javne ustanove Nacionalni park Brijuni kazala je kako se ove godine obilježava stota obljetnica gradnje golf igrališta na Velikom Brijunu. „Tadašnji teren svakako je bio specifičan, osim klimatski i pozicijski, tako i po renomeu. Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja. Svaki golfer koji dođe na Brijune kaže da se ovakvo nešto jednostavno mora doživjeti“ navela je Lukež te najavila niz događaja koji će se održati u povodu ove značajne obljetnice. Tako će se od 23. travnja do kraja svibnja održati brijunski golf vikendi, namijenjeni cijelim obiteljima, a uz navedene aktivnosti, posjetitelji će moći razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici Sv. Roka na Velikom Brijunu koja je otvorena 26. ožujka i traje do 10. svibnja.

Navedena izložba o brijunskom golfu putem foto materijala posjetitelje vraća u 20. i 30. godine 20. stoljeća kada su sport i zabava bile glavne okosnice brijunske ponude.