Novosti

17/02/2022

Filip Zoričić: “Krećemo s postavljanjem važnih temelja za rad jednog isporučitelja vodnih usluga na području Puljštine i Labinštine. To je preduvjet za pružanje kvalitetne usluge građanima, što nam je osnovni cilj“

„U svega nekoliko mjeseci moramo provesti veliki zadatak koji je zakonodavac postavio pred sve nas. Slijedi nam složen postupak pripajanja trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Pragrande  i Albanež. U tom postupku moramo usuglasiti ključne dokumente - Društveni ugovor, Ugovor o pripajanju te Sporazum članova društva o reguliranju međusobnih odnosa. Trebamo biti vrlo operativni kako bismo ispoštovali postavljene rokove, a da istovremeno stvorimo temelje novog društva koji su preduvjet za pružanje kvalitetne usluge našim građanima.Cilj nam je da sve provedemo prema rokovima i da zaštitimo sva radna mjesta“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je radni sastanak s predstavnicima gradova Labin i Vodnjan, općina Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Raša, Kršan, Sveta Nedelja, Pićan te predstavnicima trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Istarski Vodovod Buzet, Istarski vodozaštitni sustav i Vodovod Butoniga.

Razgovaralo se o operativnoj provedbi Uredbe o uslužnim područjima temeljem koje će Istarska županija biti podijeljena na dva uslužna područja Pulu i Buzet.

Gradonačelnik Filip Zoričić iskazao je zadovoljstvo što su svi prisutni prepoznali važnost tog novog ustroja na području Istarske županije kojim će se na području Puljštine i Labinštine ustrojiti jedinstveni isporučitelj vodnih usluga, kao i općenitu važnost ulaganja u javnu vodoopskrbu i odvodnju.

Istovremeno nije zaboravio naglasiti da je konačni cilj koji se želi postići takvim promjenama pružanje kvalitetne usluge građanima.

Tijekom sastanka predstavnici gradova, općina i trgovačkih društava iznijeli su svoja stajališta oko načina provedbe obveza propisanih Zakonom o vodnim uslugama te istaknuli spremnost na daljnju suradnju.