Godina čitanja u školskim knjižnicama

PODIJELI
10 / 01 / 2022
Godina čitanja u školskim knjižnicama

kako je prošla godina bila posvećena čitanju, školski knjižničari su se, kao stručni suradnici u svojim školama, samostalno i u suradnji sa svojim kolegama učiteljima također rado uključili u obilježavanje Godine čitanja. Budući da knjižničari općenito imaju profesionalnu naklonost objedinjavanju podataka u vrijedne informacije, zamišljena su i dva načina kako tome pristupiti.

Kako bi se podaci objedinili i analizirali kreiran je obrazac u koji su unošeni podaci za svaku pojedinu aktivnost i koji je bio dostupan na mreži te web stranica školskih knjižničara Školske knjižnice u Godini čitanja. Rezultate dobivenih podataka prikazani su u izvješću „Školski knjižničari u Godini čitanja".

Aktivnosti su koordinirale Dragica Pršo (OŠ Monte Zaro Pula) i Draženka Stančić (OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec) uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, posebice savjetnice Adele Granić, koja je pružala je svu potrebnu pomoć i poticala stručne suradnike knjižničare da u što većem broju provode aktivnosti koje imaju za cilj poticanje čitanja i razvijanja kompetencija višepismenosti.

U privitku je dostupno Izvješće o provedenim aktivnostima stručnih suradnika knjižničara u Godini čitanja.