Novosti

20/12/2021

Najavljen humanitarni koncert „Božić u INK – četiri tenora“

U ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine u pulskoj Komunalnoj palači održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen koncert „Božić u INK – četiri tenora“. O predstojećem humanitarnom koncertu tom su prigodom govorili gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, ravnateljica Dječjeg doma Ruža Petrović Davorka Belošević, članica Uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević i organizator Daniel Sponza.

„Božić u INK“, humanitarni je gala koncert koji se od 2013. godine održava u povodu božićnih blagdana pod pokroviteljstvom kompanije Grada Pule i Arena Gospitality Group.

U sklopu projekta, ove godine, u srijedu 22. prosinca u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu nastupit će „Četiri tenora“ - Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak, dok će gošća koncerta biti mlada istarska glazbenica Nina Fakin. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Domu za djecu Ruža Petrović.

 „Drago mi je što se nastavlja tradicija i što ćemo uz predivnu glazbu četiri tenora pomoći Dječjem domu Ruža Petrović. Time ćemo na jedan poseban način obilježiti ove predblagdanske dane. Kao gradska uprava kupili smo 30 ulaznica. U kojem god programu sudjelujemo, bilo da je riječ o humanitarnom koncertu ili da podupiremo neke događaje, nećemo besplatno dobivati ulaznice, već ćemo ih kupovati kao i drugi građani. Zaželjeli smo se koncerata i dobre glazbe i zato jedva čekam srijedu“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Inicijator božićnog humanitarnog gala koncerata, novinar Hine Daniel Sponza naglasio je kako su se ulaznice rasprodale u samo dva dana te očekuje prihod veći od 35 tisuća kuna.

„Četiri tenora pripremaju pravi božićni spektakl i bit će to savršen kraj ove godine koja je za njih bila izuzetno uspješna. Osvojili su prvu nagradu publike na Šibenskoj šansoni, a prije nekoliko dana snimili su i prigodnu božićnu pjesmu s Goranom Karanom tako da se i oni vesele što će završetak godine imati koncertom „Božiću INK“ u Puli“, kazao je Sponza.

Članica Uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević naglasila je kako su iznimno ponosni što je Arena Hospitality Group od samog početka 2013. godine partner ove hvalevrijedne humanitarne inicijative, putem koje je do sada prikupljeno gotovo 240 tisuća kuna.

„Doprinos boljitku i direktna pomoć potrebitima u lokalnoj zajednici imperativ je koji je duboko utkan u gotovo pet desetljeća dugo poslovanje naše kompanije na ovom području i put je kojim nastavljamo“, poručila je Kraljević dodavši kako je ovogodišnji gala koncert četiri tenora rasprodan danima unaprijed što, naglasila je, ponovno potvrđuje senzibilitet i veliko srce naših sugrađana kojima ovim putem također zahvaljujemo.

„Sredstva prikupljena od humanitarnog koncerta korist će se za podizanje kvalitete života djece i mladih u domu. Ovim putem zahvaljujemo se Gradu Puli, Arena Hospitality Grupi te organizatoru Danielu Sponzi bez kojih ova glazbeno-humanitarna priča ne bi bila ispričana. Hvala vam u ime djece i mladih iz Dječjeg doma što svojom potporom nastojite uljepšati djetinjstvo djece i mladih iz Dječjeg doma Ruža Petrović. Također, želimo svim osobama dobrog srca koji nas darivaju ovim putem zahvaliti i poželjeti im čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2022. godinu“, poželjela je ravnateljica Dječjeg doma Ruža Petrović Davorka Belošević.

Dječji dom Ruža Petrović skrbi za 40-ak djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Dom pruža usluge privremenog smještaja za 24 korisnika, usluge boravka, poludnevnog i cjelodnevnog, za pet korisnika te uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku u kojoj se sada nalaze tri djevojke u dobi od 16. do 21. godine života. Dom se kroz godine prilagođavao potrebama te je u skladu s time razvijao i svoje usluge. Radi sprečavanja institucionalizacije i želje da djeca i mladi odrastaju u stanovima, u malim skupinama, u obiteljskom okruženju, Dom je 2019. krenuo u europski projekt "Ruža", KK.08.1.3.04.0018, sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem poziva za dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza".

Projekt je podržao i Grad Pula koji je dodijelio dva prostora u kojima će se, po završetku projekta, pružati usluge organiziranog stanovanja s povremenom i stalnom podrškom.