Projekt „CLIME“ - klimatske promjene na naše živote tijekom posljednjeg stoljeća

PODIJELI
21 / 09 / 2021

Grad Pula želi potaknuti implementaciju klimatskih inovacija s fokusom na održivost i aktivnu uključenost građana i građanki unutar javnog gradskog prostora kao i razvoj inter-generacijskog prenošenja koncepata promjene i odnosa prema okolišu, u kojemu cilju provodi istraživanje u suradnji s projektnim partnerima Impact House (nositelj), Gamechuck i Terra Hub u sklopu inicijative EIT Climate KIC “New European Bauhaus”.

Projekt “CLIME” osmišljen je kako bi se iskustva o baštini i tradicijskom načinu života optimizirala na klimatsku otpornost i inkluzivnost te oživjela povezanost tzv. "Vijeća starješina" s mladima.

Kako bi se oživio transgeneracijski prijenos znanja i iskustva o održivom životu, te se povećala uključenost građana/ki svih dobnih uzrasta u promjene, u sklopu projekta provodi se istraživanje (intervju).

Cilj istraživanja je na temelju podataka dobivenih intervjuom steći uvid u iskustvo starijih građana/ki grada Pule i okolice o njihovom načinu životu u prošlosti te njihovom iskustvu o klimatskim promjenama i prirodi te načinom na koji su utjecala i mijenjale njihove životne, radne i kulturne navike i izbore.

Ovim putem se pozivaju osobe u dobi od 60+ godina koje žele podijeliti svoje iskustvo da se jave u EDIC Pula-Pola na broj telefona 052/ 555- 935, odnosno svoj interes za sudjelovanjem u istraživanju podnesu na e-mail: kristina.fedel@pula.hr i/ili edicpulapola@pula.hr do 27. rujna 2021. godine.

Svi koji iskažu interes za sudjelovanjem u istraživanju, bit će pozvani na kratki telefonski razgovor putem kojeg će se prikupiti osnovne informacije s ciljem odabira sugovornika/ca za finalni intervju.