Gradonačelnik Filip Zoričić u službenom posjetu splitskom gradonačelniku Ivici Puljku

PODIJELI
10 / 06 / 2021
Gradonačelnik Zoričić splitskom gradonačelniku poklonio dres NK Istre

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u sklopu prvog službenog posjeta Gradu Splitu susreo se s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim suradnicima te su razgovarali o razmjeni iskustava i budućoj suradnji na području kulture, znanosti i obrazovanja između Pule i Splita.

Gradonačelnici su razmijenili iskustva o prvim danima svojih mandata kao i u primjerima dobre prakse, primjerice u EU projektima u kojima je Split uspješan, ali i o Sustavu javnih bicikala koji su Splićani izvrsno prihvatili i svakodnevno koriste.

„Jako mi je drago što u prvi službeni posjet Gradu Splitu mogu dočekati kolegu Filipa Zoričića, pulskog gradonačelnika, porijeklom Splićanina. Razgovarali smo o brojnim zajedničkim temama i budućoj suradnji na područjima kulture, znanosti i obrazovanja“, rekao je gradonačelnik Puljak.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić tom je prigodom naglasio kako je za njega službeni posjet rodnom gradu posebno emotivan trenutak, a kako je u netom završenoj kampanji za gradonačelnika puno napadan upravo radi Splita.

„Split je moj grad za kojeg me vežu brojne uspomene, iz Geta sam otišao s 18 godina. Naša inicijalna želja je da nas spaja Marko Marulić, otac hrvatske književnosti posebno u ovoj godini kada se obilježava 500 godina od prvotiska „Judite“. Važna nam je potencijalna suradnja splitskog i pulskog Sveučilišta, Marulićeve splitske Gimnazije i pulske Gimnazije, kao i Istarskog narodnog kazališta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Oba gradonačelnika zainteresirana su za buduću uspješnu suradnju te su naglasili kako će kroz svoje djelovanje povezivati gradove i rušiti predrasude.

„Oba tima čeka puno posla, no mislim da možemo mijenjati politiku i javni diskurs, stvarati građansko društvo koje prihvaća svakog pojedinca i njegovu slobodu“, zaključio je Zoričić.

Gradonačelnik Pule tom je prigodom splitskom kolegi prigodno poklonio dres pulskog prvoligaša NK Istre s brojem 10 na kojem, dakako, piše „Puljak“.